Thursday, January 14, 2010

Marjanske vidilice

ako se sa mnogih marjanskih staza pruža predivan pogled u okolicu, i posvuda su postavljene klupe, sa pojedinih mjesta pruža se takav vidik da ih se moralo izdvojiti.
Vidilice spadaju u znaèajnije toèke Marjana. To su mjesta gdje se èovjek može prepustiti mislima obasut dojmovima prirode koja ga okružuje. Sa svake od njih se pruža nezaboravan pogled u okolni prostor ispunjen morem, otocima i planinama.


Vidilice spadaju u značajnije toèke Marjana. To su mjesta gdje se èovjek može prepustiti mislima obasut dojmovima prirode koja ga okružuje. Sa svake od njih se pruža nezaboravan pogled u okolni prostor ispunjen morem, otocima i planinama.

Prva vidilica na istoènoj strani, daje predivan pogled na grad Split. Krene li se prema crkvici sv Nikole, odakle se takoðer pruža predivan pogled, na po puta se pronalazi još jedno lipo misto za odmor i promatranje.

Kaštelanska vidilica okrenuta je prema sjeveru i kaštelanskom zaljevu.
Sa vidilica kod serpentina iznad sv. Jere i sa zapadnog vrha Marjana pogled doseže preko Èiova, Braèa i Šolte skroz do Hvara i uz malo sreæe i do Visa.

Blizu samog vrha Marjana je još jedna mala vidilica sa pogledom prema otocima, a zanimljiv pogled je i sa platoa kod zoološkog vrta gdje se ne mogu promatrati toliko udaljeni krajolici, koliko borova šuma i objekti koji ga okružuju.

I još, na samom vrhu Marjana je ogromna terasa sa koje je moguæe promatrati cjelokupan krajolik.

No comments:

Post a Comment